2015. július 8., szerda

Karosszékes állatbarátok



Aki megfordul a facebookon tapasztalhatja, hogy naponta több tucat fotó kerül fel elhagyott, kitett, bántalmazott, vagy a szó szoros értelmében szorult helyzetbe (helyre) került állatokról. Természetes, hogy sokan nem állják meg szó nélkül a látottakat, miközben mások felállnak a gép mellől és elindulnak segíteni, menteni.

A pozitív javaslatokon, ötleteken, segíteni akaráson túl viszont nem egyszer találkozhatunk olyan reakciókkal, hogy aki a fotót csinálta, miért nem maradt ott, vette ki, fogadta be, mentette meg, mászott le vagy fel érte, értük..?!
Képzelje magát az ilyen reklamáló abba a helyzetbe, amit nem ismer, de vele is megtörténhet.

Autópályán utazik, nincs mód megállni - tudtommal akárhol nem lehet -, éppen buszból, villamosból látta, éppen orvoshoz megy, vagy betegen orvostól jön, éppen leromlott fizikai állapotban van, éppen várnak rá valahol időre, akár munkahelyen, akár a kis családja, éppen rosszul van és sorolhatnék talán kirívóbb eseteket is...de egy fotóra, vagy párra még volt módja, mert jóhiszeműen azt gondolta, hogy ezt a fajta segítőkészséget is értékeli valaki. Valaki, aki lehetőségei miatt többet tud tenni, mint egyből keresztre feszíteni a másikat.


2015.07.08.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése