2022. február 4., péntek

Esküdt ellenségem a bűnös szándék...

 

 Esküdt ellenségem a2018-05-27 20:16
bűnös szándék...

Úgy tíz évvel ezelőtt a balkonládába vettem üzletből, originál csomagolt virágmagokat. (Sajnos nem tudom már a nevét: ezüstös levelű, nem virágzó, parkokban is lehet látni.) Az ültetés után pár héttel ugyan gyanús volt, hogy méreg zöld, az ezüstös szín még sehol, de gondoltam majd csak előbukkan. Telt- múlt az idő, és gyönyörűen nőtt, növögetett mindegyik növényke, csak éppen a levelei nem feleltek meg a várakozásnak. Egyik nap a tv-ben mutatták, hogy indiai kender ültetvényre bukkantak egy ház hátsó kertjében. Amikor a kamera ráközelített egy növényre, bennem megállt az ütő. A féltve gondozott növényeim mind-mind indiai kender-csemeték voltak. Miközben a szívem majd kiugrott úgy kikapkodtam őket, mint annak a rendje...és mondom, boltból vásárolt , originál virágmagból!.............
de:
tovább gondolva, ami az előzményeket illeti, úgy képzelem el, hogy egy kilengésekre vágyó csomagoló üzemi dolgozó "kapott" valakitől pár indiai kendermagot, pusztán csak kísérleti célra...ha elkapják, tuti kísérhetik valahova...de erre még nem gondolt akkor a hősünk. Csak megörült és gyorsan az első keze ügyébe kerülő zacskóba süllyesztette azokat. De hősünk szétszórt típus lévén - még nem a magokra értendő! - valahogy a csomagoló üzemben kiejtette a zsebéből ezt a hétköznapi ember számára ritka értéket. Igen ám, de a műszakvezető precíz és csupaszem emberke volt. Egyből kiszúrta, mi lapul a földön! " - Azt a kutyafáját ennek a trehány bandának!" - felkiáltással a csomagoló gép nyálazó bordái alatt sorjázó zacskók közé passzintotta, és elég fülbemászó hangon odaüvöltötte a dolgozóknak: „- 10% levonva mindenkitől!”
Na ekkor érezte hősünk, hogy valami nem stimmel. A zsebéhez kapva már azt is tudta, több a nem stimmel, mint gondolta.
Itt ugyan véget is érhetne ez a történet, de szerintem a hősünk nem adta fel: Mai napig kitartóan vásárolja az ominózus - általam nem ismert nevű - virágmagot és veti azokat szorgalmasan. Kiskertben, balkonon, konyhában, pincében...hátha egyszer kifogja azt a zacskót, amiben az ő féltett és tiltott kincsei rejtőznek. (Isten bocsássa meg bűnömet! :D )...............Amúgy ez megtörtént...valóban fű volt...- parlagfűmag -...a zacskóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése