2018. június 30., szombat

Az Isten legnagyobb tévedése volt: az ember...  

 
"A legirracionálisabb döntés, a globális éghajlatváltozás és a hatodik kihalási hullám közepette! (A"jó hír", ha így haladunk tovább, a hatodik alapos lesz, és a hetedikben az emberi fajnak garantáltan nem lesz esélye bármilyen módon közreműködni!)

❗A Kongói Demokratikus Köztársaság két, veszélyeztetett fajoknak - mint pl. hegyi gorilla - otthont adó, védett nemzeti parkját megnyitja az kőolaj-kitermelő iparág számára! 😡

Az UNESCO Világörökség részeként jegyzett, Virunga és a Salonga nemzeti parkokra vonatkozó kőolaj-kitermelési engedély tervezete ellen hevesen tiltakozta a környezetvédő csoportok, mivel az ipari tevékenység veszélyezteti a terület törékeny ökoszisztémáját. Továbbá, mert a munkálatok során felszabaduló és az atmoszférába kerülő széndioxid hozzájárul a globális éghajlatvátozás súlyosbodásához.
A Virunga - számunkra talán az ismertebb, gyönyörű vadvilági fotói és sajnos orvvadászat kapcsán - erdőkkel övezett, vulkanikus terület Közép-Afrikában. A teljes hegyi gorilla populáció több mint fele itt él.

A brit Soco International végzett előkészítő, szeizmikus kísérleteket Afrika legrégebbi nemzeti parkjában, de az engedélye 2015-ben lejárt.

A Virunga vezetősége májusban döntött úgy, hogy nem enged turistákat a nemzeti park területére, két brit turista elrablása és orvvadászok által meggyilkolt vadőr tragédiája miatt.

A Salonga Nemzeti Park 33.400 km2 területű, a világ második legnagyobb esőerdeje, bonobók, elefántok, csimpánzok és pávák otthona.

A kormány azon az állásponton van, hogy joga van bárhol bányászati tevékenységet engedélyezni és egyébként is körültekintően veszik figyelembe az állatok érdekeit, mindkét nemzeti parkban. A kabinet szerint, a Virunga Nemzeti Parkból 1.720 km2-t, vagy a terület 21,5%-át kívánják átadni a kőolaj-kitermelő iparág számára."

Delfinmosoly - Tények & tévhitek a delfináriumok világáról -FB oldalról
Fotó@Reuter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése