2017. július 6., csütörtök

A cenzúra félelem az igazságtól

http://dokk.hu/naplok/index.php?mutassad=YWt2YW1hcmlu&rare=1182

Ma nagyot nőtt a szememben MK! Megbocsájtok minden eddigi "hisztijét".

Tökre egyetértek most akvamarinnal. (Korábban is gyakran, de nem mindenben. )
A naplók cenzúrázásához annyit, hogy tévedésben van. Azokat is cenzúrázzák, sőt törlik a teljes naplót. Két napja is ez történt. Én még olvastam, ami már a fasorban sincs...kivéve, ha valaki elmentette, mint én.

 Azóta a Szokolay naplót is törölték. Mi ez, ha nem gyávaság? Mi ez, ha nem félelem az igazságtól, az őszinte véleménytől?!

Úgy tűnik, hogy a kritikát csak egyoldalúan kell elfogadni: míg a szerzőknek kutyakötelesség, a szerkesztőknek sértés, övön aluli, s szinte minden esetben személyeskedőnek címkézett.
A Nagyító rég nem tölti be eredeti funkcióját. Ott csak a szerkik véleményét tükröző megnyilvánulások az elfogadhatóak. Akkor mi a francnak is várják el, hogy bárki véleményt formáljon bármelyik alkotásról?
Na, ez sem maradna sokáig ott, vagy megkapnám, hogy személyeskedek; mivel támasztom alá a "vádakat"; vagy hogy szubjektív a versek elbírálása. Ja. Az utóbbi nagyon igaz, és nem is lenne vele bajom, hiszen nem lehet kizárni. Az ember nem gép, hogy csak rímet, ritmust, metaforákat, vagy azok hiányát értékelje.

De attól, hogy az ember kussban van, még nem jelenti azt, hogy egyetért. A cenzúra ilyen mérvű alkalmazása már-már azt sejteti, hogy az őszinteségtől, az igazság feltárásától félnek, nem is a kulturálatlan megnyilvánulásoktól.

Ez sem sokáig marad, ezért ezt is lementettem magamnak:
http://dokk.hu/naplok/index.php?mutassad=TWnDqXJ0IHTDtnLDtmx0w7ZrPw==&rare=1
MK ezután nőtt nagyra a szememben. Nem a könyvétől. Ember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése